SportChamp SC2

SportChamp SC2B/D: az alapmodell.

SportChamp SC2B/D: az alapmodell.

 

A rostáló szita választja el a szennyeződést a beszóró-anyagtól, és azt egyidejűleg visszatölti.

A rostáló szita választja el a szennyeződést a beszóró-anyagtól, és azt egyidejűleg visszatölti.

 

SportChamp SC2 4HL: Hidraulikus magas ürítés 2000 mm-ig.

SportChamp SC2 4HL: Hidraulikus magas ürítés 2000 mm-ig.

 

Speciális alacsony nyomású kerekek a műfű kímélése érdekében.

Speciális alacsony nyomású kerekek a műfű kímélése érdekében.

 

Praktikus összekapcsoló-rendszer a tartozékok szerszám nélküli felszereléséhez.

Praktikus összekapcsoló-rendszer a tartozékok szerszám nélküli felszereléséhez.

 

Áttekinthető kijelző – egyszerűen kezelhető.

Áttekinthető kijelző – egyszerűen kezelhető.

 

SporChamp SC2B/D: hidraulika a szűrődoboz megdöntéséhez.

SporChamp SC2B/D: hidraulika a szűrődoboz megdöntéséhez.

 

Feltöltött- és feltöltetlen műfű, valamint szintetikus sportpályák tisztításához és ápolásához.

SpotChamp SC2 műfű tisztító gép

Video:

 

Előnyei:

A SportChamp SC2 egy „tiszta” megoldás minden szintetikus sportpályához. Aki rendszeresen ezzel tisztít és ápol, nemcsak egy tiszta pályát kap, hanem optimális játékfeltételeket a pálya hosszútávú használatához. A befektetés értékállóságát biztosítja, hogy a SportChamp a teljes-műfűnél, valamint a régi- és a legújabb generációs feltöltött műfüves sportpályáknál, futópályáknál és minden más műanyag sportburkolatnál kiválóan működik. Fontos tudni: nem megoldás a pályát egyszerű kefével vagy lehúzó-kefével takarítani! Így a pálya nem lesz kitisztítva, a kosz és a por eltávolítás helyett csak szét lesz terítve. A SportChampet a hetente esedékes és módfelett szükséges tisztításhoz különösen ajánljuk. A rideg hétköznapok a játéktereken, valamint az időjárási feltételek tartósan befolyásolják a profi sportburkolat tulajdonságait. Rövid időn belül felgyülemlik a szennyeződés, a lemorzsolódások és a kosz minden formája a sportpálya felületén. Ha elmulasztják a sportpálya rendszeres tisztítását és ápolását, fennáll a veszélye - a pálya tulajdonságaiban beállott változások következtében - a játékosok megsérülésének.

A SportChamp SC2 gyorsan és megbízhatóan távolítja el a szennyeződés minden formáját a sportpálya felületéről, mielőtt az abban kárt tenne. A különböző frontgépek segítségével a helyi adottságoknak megfelelően lehet a pályát karbantartani. Egy jól kitalált kefe- és szívórendszer megakadályozza, hogy a feltöltőanyag is eltávolításra kerüljön, ugyanakkor alaposan lesöpri és kiszívja a szennyeződést és újra felegyenesíti a műfűszálakat – létfontosságú ez a pálya élettartamára nézve! Csak a SportChamp rendszeres használatával, tisztítással és ápolással érhető él a sportpálya maximális élettartama, egyidejűleg legfontosabb tulajdonságainak megőrzésével.

A hidraulikus rendszerrel ellátott szűrőtartály ürítése is éppen olyan kényelmesen végezhető el a vezetőülésből, mint az összes többi irányító funkció. A SportChamp SC2 dízelmeghajtásának magas teljesítménye, valamint a frontgépek szerszám nélküli cserélésének lehetősége miatt egy focipálya tisztítása és ápolása kevesebb mint 90 percet vesz igénybe.

Üzem és karbantartás:

A jól megközelíthető gépelemek leegyszerűsítik a gép karbantartási munkálatait és annak időtartamát a minimumra redukálják. Ezért mindig egy bevetésre kész tisztítógép állhat rendelkezésre – ezzel pedig egy optimalizált pálya. A karbantartó személyzet munkáját könnyíti a hidrosztatikus meghajtó-technika és az emelőberendezés. Így valódi öröm a pálya karbantartása. A gépet úgy konstruálták, hogy az kemény elvárásoknak megfelelően gyakoroljon nyomást a szintetikus sportburkolatok felületére. A SportChampet SC2 emiatt még a kötetlen hordozóréteggel rendelkező burkolatoknál is használni lehet, még a vízelvezetőkön is át lehet menni vele.

Feltöltött műfű:

Az újonnan lefektetett műfüves sportpálya vízáteresztő képessége csak akkor marad meg hosszútávon, ha a pályát az első naptól kezdve rendszeresen megtisztítják a szennyeződésektől. A megfelelő tisztítás megakadályozza a mohák és algák elszaporodását és megóvja a műfű sportfiziológiai tulajdonságait. A pálya állapotától és az elszennyeződés fokától függően kerül alkalmazásra a lehúzó-kefe elszívással a finom szennyeződések eltávolítása végett, vagy pedig a rotálókefe a durvább elszennyeződés és a kosz kitakarítása érdekében. Az frontgépek biztosítják, hogy a pálya minden sarka tiszta lesz, és a feltöltőanyag visszakerül a pályába.

Feltöltetlen műfű:

Ezek a pályák ugyanúgy ki vannak téve a negatív hatásoknak, mint a feltöltött műfüves rendszerek: Az időjárás és az igénybevétel következtében romlik a minőség. A SportChamp SC2 a beépített, ellenirányú mozgásos keféinek és a hidraulikus meghajtással ellátott oldalra forduló keféinek segítségével a teljes műfüvet is a legkiválóbb állapotban képes tartani.

Csak az ellenirányú mozgásos keferendszer képes az igénybe vett műfűszálak felegyenesítésére a lehető legrövidebb időn belül. A nagyteljesítményű felszívás és a kefék együttes működése biztosítja a szennyeződés környezetkímélő eltávolítását a nagyméretű szűrőtartályba. A teljes műfüvet rendszeresen locsolják, sokáig magában is tartja a vizet. Tény, hogy a legtöbb forgó-szívó gépnek ez megoldhatatlan problémát jelent. De nem a SportChamp SC2-nek: Ez a piacon kapható egyetlen olyan tisztítógép, amely cserélhető szűrőrendszerrel rendelkezik. Ennek segítségével lehetséges a párás vagy vizes sportpályák tisztítása is anélkül, hogy a szívóteljesítményt csökkenteni vagy kikapcsolni kellene. Ha rendszeresen és szükség szerint tisztít a SportChamp SC2-vel, sportpályája a legmagasabb követelményszinteknek is meg fog felelni a játékot és a minőséget illetően.

Technikai információk:


Gépváz

hegesztett acélváz-konstrukció, ütésálló, porbevonat; halogén-fényszórók; digitális kijelző hibajelzővel és üzemi óra-számlálóval ellátva

Meghajtás

SC2B: 3-chengeres benzinmotor, vízhűtéses / 18,5 kW (24 LE)

SC2D: 3-hengeres dízelmotor, vízhűtéses /

SC2D 4HL: 15 kW (20 PS)

Tanktérfogat

kb. 20 liter

Kefék munkaszélessége

Kefétől függően: 900-1600 mm

Szűrőtartály térfogat

Filteregységgel a száraz pályákhoz: kb. 150lliter
Speciális filterszűrővel: kb. 400 liter

Súly

kb. 680 kg-tól

Méretek

H 2.300 x Sz 1.050 x M 1.500 mm